Usein kysyttyä

Milloin voin aloittaa autokoulun?

12 kk ennen kuin täytät 18 vuotta, jos suoritat henkilöautoajokortin (B). Muissa ajokorttiluokissa 6 kk ennen iän täyttymistä.

Kuinka ilmoittaudun autokouluun?

Voit lähettää ilmoittautumisen nettisivujemme ilmoittaudu kurssille -kohdasta, sähköpostitse tai soittamalla toimipisteeseen.

Mistä löydän hinnaston?

Valitse toimipiste sekä haluamasi korttiluokka, jolloin näet hinnan.

Mitä tarvitsen ensimmäiselle teoriatunnille?

Et mitään. Autokoulun alkuvaiheessa sinun tulee kuitenkin hankkia kaksi passikuvaa, nuorisonterveys-/lääkärintodistus ja maksaa 40 € ajokorttilupamaksu Ajovarmalle.

Kuinka nopeasti voin ajaa ajokortin?

Kaikki lain vaatimat teoria- ja ajotunnit täytyy ensin käydä, jonka jälkeen ajokortti on mahdollista saada. Nopeimmat saavat kortin noin 2-6 viikon aikana ajokorttiluokasta riippuen. Aikaa autokoulun suorittamiseen kannattaa kuitenkin varata mielellään 3-4 kuukautta esim. B -ajokorttia varten.

Miksi ajokorttia varten vaaditaan autokoulun suorittaminen?

Hyvä kysymys! Autokoulu ei ole itseään varten, vaan oleellinen osa suomalaista liikenneturvallisuutta. Jokaiselle on tärkeää tietää kuinka tiellä liikutaan ja käyttäydytään. Laadukas autokouluopetus vaikuttaa merkittävästi uusien kuljettajien vastuulliseen ajotapaan ja siten aikaa myöten koko kansan turvallisuuteen.

Mitä minun on tehtävä, jotta saan ajokortin?

Sinun tulee käydä kaikki autokoulun teoriatunnit, ajaa ajotunnit, käydä teoriakokeessa ja ajokokeessa. Sekä toimittaa autokoulun alkuvaiheessa ajokorttilupahakemuksen tarvittavat liitteet toimistolle tai toimittaa hakemus itse Ajovarmalle (aloitustunneilla saamasi ohjeen mukaan), jonka liitteeksi olet hankkinut kaksi passivalokuvaa, lääkärin-/nuorisonterveystodistuksen sekä kuitin ajokorttilupamaksusta.

Milloin voin aloittaa ajotunnit?

Henkilöauto-opetuksessa ennen ensimmäistä ajotuntia tulee käydä vähintään teoriatunti B1.

Pitääkö teoriatunnit käydä tietyssä järjestyksessä?

Teoriatunnit aloitetaan tunnista B1, nettitunnit (B2-B13) on käytävä järjestyksessä. Luokkatunnit B14-B19 voit käydä haluamassasi järjetyksessä.

Mihin aikaan voin ajaa ajotunteja?

Yleensä klo 8.00 – 17.00 välillä. Toimipisteestä riippuen myös ilta-ajat mahdollisia.

Kuinka monta tuntia voin ajaa päivässä?

Useimmiten ajotunteja on 1-2 h päivässä.

Voinko perua jo varattuja tunteja?

Teoriatuntien perumista ei tarvitse ilmoittaa, kaikki tunnit on kuitenkin käytävä ennen teoriakoetta. Ajotunnit tai pimeänajon simulaattori täytyy perua edellisenä arkipäivänä klo 12.00 mennessä, muutoin tunneista peritään normaalimaksu.

Mitä tarvitsen teoriakokeeseen?

Poliisin myöntämän henkilöllisyystodistuksen (passi, ajokortti, henkilökortti), tutkintotodistuksen(opettaja / autokoulun toimisto antaa) ja rahan Ajovarman tutkintomaksuja varten (käteinen / pankkikortti), mikäli et ole maksanut koemaksua ennakkoon.

Millainen teoriakoe on?

Teoriakoe suoritetaan Ajovarman (ts. katsastuskonttori) toimipisteessä. Teoriakokeeseen mentäessä maksetaan teoriakoemaksu Ajovarmalle esim. B -korttia ajettaessa 31 € / hidastettu 94 €. Teoriakoe sisältää 10 monivalintakysymystä ja henkilöautoteoriakoe sisältää lisäksi 50 kuvakysymystä. Teoriakysymyksissä saa olla kolme virhettä kymmenestä. Henkilöautokuvakokeessa saa olla 8 virhettä 50:stä kuvasta, kevytmoottoripyöräkuvakokeessa saa olla 6 virhettä 30:stä kuvasta ja mopokuvakokeessa saa olla 3 virhettä 15:sta kuvasta.

Mitä jos en läpäise teoriakoetta?

Voit varata uuden koeajan. Uusinta maksaa 31 € (hidastettu 94 €) . Teoriakokeen voi uusia niin monta kertaa kuin tarve vaatii.

Mitä tarvitsen ajokokeeseen?

Poliisin myöntämän henkilöllisyystodistuksen (passi, ajokortti, henkilökortti) ja saman tutkintotodistuksen joka oli teoriakokeessa.

Millainen on ajokoe?

Ajokoe alkaa myös Ajovarman toimipisteestä ja kestää noin 45 minuuttia. Tutkinnon vastaanottaja istuu henkilöautokokeessa opettajan paikalle. Hän kertoo aluksi kuinka ajokoe etenee ja antaa ohjeet kuinka tulee toimia. Ajokokeessa voi olla pysäköintitehtävä tai auton kunnon tarkastustehtävä, lisää tietoa tutkinnoista löydät:www.trafi.fi/tieliikenne/ajokortit_ja_tutkinnot.

Mitä jos en läpäise ajokoetta?

Tutkinnon vastaanottaja määrää lisäajotunnit, 0-5 h väliltä. Tutkinnon jälkeen sovit opettajan kanssa määrätyt lisäajotunnit ja uuden ajokokeen. Lisäajotunneilla harjoitellaan ajokokeessa ilmenneitä puutteita. Autokoulu laskuttaa sinulta lisäajotunnit ja auton käytön tutkinnossa (auton vuokrasta). Uusinta ajokoe Ajovarmalle maksaa 65 €.

Voinko vaihtaa ajo-opettajaani, jos haluan?

Ehdottomasti voit. Voit kääntyä esim. toimiston sihteerin puoleen asiassa.

Ilmoittaudu kursseille
ja katso toimipistekohtaiset yhteystiedot

Driving Team